Over Weight Watchers

Ik ga afvallen met het Weight Watchers SmartPoints voedingsprogramma. (Let op het gebruik van het woord voedingsprogramma en niet dieet). Het is een programma wat ik uit het verleden (toen nog ProPoints) al ken en er goede resultaten mee heb behaald.

Het programma is niet een dieet maar een manier van leven. Het programma zorgt ervoor dat je in het algeheel je voedingspatroon gaat aanpassen en het is dus niet een crash-dieet waarbij je als je er mee gestopt bent al weer terugvalt naar je oude gewicht. Het mooie van het programma vind ik dat al je voeding wordt gewaardeerd met punten, zogenaamde SmartPoints. Dit doen ze door te kijken naar coloriën, vetten, zout, koolhydraten (suiker) en eiwitten tezamen met de portiegrootte. Dit kun je uitrekenen met de hulpmiddelen die ze beschikbaar stellen. Het is dus nauwkeuriger dan calorieën tellen omdat het naar veel meer facetten van de voeding kijkt.

Je krijgt elke dag een reeks SmartPoints toegekend die je dan kunt gebruiken.

Voordelen van Weight Watchers:

  • SmartPoints tellen. Je weet precies of je nog wel iets mag, of juist beter kan laten staan.
  • Je bent niet verplicht tot het afnemen van hun eigen voedingsmiddelen zoals bij andere diëten wel gebeurt (denk aan de shakes en repen).
  • Het zorgt dat je je voedingspatroon veranderd, maar ook aan kan houden als je je streefgewicht bereikt hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.